Jubileumsmiddag på San Nicci, Berlin

Jubileumsmiddag på San Nicci, Berlin
Wirklich? Noch ein mal doppel Espresso?

tirsdag 2. november 2010

Karinas gratinerte bacalao

4-6 personer

800 gr. torskefilet (kan selvsagt bruke klippfisk, som jo er det originale, men det gjør ikke vi)
150 gr. tomatpurè
800 gr. solmodne tomater på boks
¼ boks soltørkede tomater
2,5 dl. olivenolje
1 dl. vann
2-3 store løk
3 stk paprika (gjerne i hver sin farge)
3 stk sjalottløk
4 fedd hvitløk
2 ss tabasco
1 ss salt
½ ss sukker
2-4 stk. laurbærblad
div. urter, friske eller tørkede, for eksempel gressløk, basilikum, persille, oregano, ca. 1 ts av hver i tørket form
100 gr. revet gulost
6-8 skiver bacon

Del grønnsaker i biter og bland alle ingrediensene bortsett fra fisken i en gryte. La den koke opp og putre en stund på litt under middels varme i ca. 30 min, deretter småputre på svak varme i 30 minutter. La sausen hvile i en time eller to for best smak, ev.over natten (dvs. genial gryte å forberede dagen før besøk). La fiskefiletene trekke (NB: IKKE koke) i lettsaltet vann i ca. 4-5 minutter. Finn deretter frem ildfast form, enten en stor, eller porsjonsformer og legg tomatsaus og fisk lagvis (start og avslutt med saus). Riv ost og sett alt inn i ovnen til osten er gyllen, ca. 200 grader i 10 minutter. Imens sprøsteker du baconet. Dander med bacon før servering. Server gjerne denne retten sammen med poteter kokt på vanlig måte, evt. også sammen med søtpoteter. God appetitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar